Seria foregangsbedrift for nytt lærlingefag

Når skoleferien starter begynner Rasmus Larsen som lærling hos oss. Som første i landet skal han ta fagbrev i et helt nytt fag; IKT-tjenesteutvikling.

NYHETER
26.05.201709:57 Laila Lovise Johansen

Seria AS er den første bedriften i Norge som tar inn en lærling i det nye faget. For bransjen er det et steg opp og frem. Til nå har mange som jobber i IT vært selvlærte eller tatt utdanningen på høyskole eller universitet. Det nye yrkesfaget dekker et hull i systemet.

Daglig leder Nils Misvær og utviklingsansvarlig Øyvind Restad i Seria er svært fornøyde med å få Rasmus med på laget. De skal ta seg av, og følge Rasmus opp gjennom hele lærlingetiden. 

Elever som har gått IKT-tjenesteutvikling har lært masse om programmering i skolen, og ved hjelp av den nye ordningen får de testet ut kunnskapen og vidreutviklet seg i et fagmiljø under kyndig veiledning. Til nå er det kun 3 videregående skoler i landet som tilbyr denne fagretningen; Bodin videregående, Fauske videregående og Jessheim videregående.

– Artig å være den første, jeg kommer til å få det kuleste fagbrevet. Dette er nyttig, og det er midt i mitt interessefelt. Nå får jeg virkelig sette meg inn i hvordan det fungerer å lage nettsider for mobil, nettbrett og datamaskin, sier Rasmus til Avisa Nordland da vi har dem på besøk.

I tillegg til Rasmus er også kontaktlærer på Bodin Videregående, Raymond Andreassen, Tom Steffensen fra IT-forum Bodø og Trine Ludvigsen fra Utdanningsavdelinga i Nordland Fylkeskommune tilstede. Dette er en stor dag og et stort steg inn i fremtiden. Alle er svært fornøyde med at det nye tilbudet nå har kommet i gang.

Les hele saken i Avisa Nordland her.

Jørgen Mathisen, Avisa Nordland
Rasmus Larsen og Nils Misvær, click to open in lightbox