Si hei til vår nye intern!

Våren 2018 ble Seria godkjent lærebedrift for nederlandske læreinstitusjoner, og siden har vi hatt flere flinke studenter hos oss. Anne de Ridder er den syvende i rekken, og skal være her i tre måneder.
Portrettbilde av Anne de Ridder

Anne er på sitt fjerde og siste år på Cibap fagskole for kreativ kunst i Zwolle, hvor hun studerer medieutvikling og spesialiserer seg innen grafisk design. Med sin interessante utdanning og gode humør er vi sikre på at hun kommer til å være en flott ressurs både faglig og sosialt, som vi forhåpentligvis kan lære mye, men også lære mye av.

I Seria skal Anne jobbe med å utvikle logoer, nettsider og visuelle profiler. Spesielt liker hun ideprosessen, hvor hun får lov til å være kreativ og finne de beste løsningene for kunden. I tillegg til grafisk design har hun også en stor lidenskap for fotografi, og i porteføljen hennes legger man godt merke til det som har kapret hjertet hennes, nemlig analog fotografering.

– Jeg elsker å jobbe med design og fotografi. Å reise tilbake i tid ved hjelp av analog film er en lidenskap som mest sannsynlig aldri vil forsvinne, forteller hun.

Hennes forventninger som intern er å lære hvordan det er å jobbe i en bedrift og få brukt sin kunnskap i praksis, samtidig som hun gleder seg til å oppleve Norge og vår kultur.

Veien til Bodø

Når du går på Cibap kan du velge å dra på utveksling til mange forskjellige land. Derfor er det alltid spennende å høre hvordan studentene våre ender opp med å flytte hit til nordlige Bodø.

Anne elsker å reise og å utforske verden, men hadde aldri vært i Norge før. Hun ble derfor fristet til å utforske vårt langstrakte land, og endte til slutt opp med å velge Bodø som sin destinasjon. Grunnen til det var høye fjell, vakre skoger og noe vi nordlendinger aldri kommer til å forstå – klima. Hun gleder seg nemlig veldig til vinter og snø, noe hun ikke har vært bortskjemt på i hjemlandet.

– Jeg har allerede satt meg flere mål som blant annet inkluderer å se nordlyset, gå fine turer og teste hvalsafari, sier hun.

Gir inspirasjon

I tillegg til å ta imot interns fra Nederland, tar vi også imot lærlinger fra yrkesutdanninger her hjemme. En av de fremste grunnene til at Seria er lærebedrift, er viktigheten med å bidra til kompetanseutvikling av nyutdannede, samtidig som studentene gir mye inspirasjon og motivasjon til våre egne ansatte. Det er viktig at vi holder oss oppdatert og blir kjent med nye metoder og teknikker fra moderne utdanningstilbud både inn- og utenlands. I tillegg er det et stort pluss at vi får trent engelsken vår når vi får studenter fra et annet land, noe som kommer godt med i arbeidssammenheng også!

Vi gleder oss til de neste månedene. Velkommen Anne!

Tidligere internasjonale studenter hos Seria

Takk for nå, Anne!

Anne har vært i Bodø i snart fire måneder, og hennes internship hos oss er over. Nå vender hun tilbake til Nederland, med noen innholdsrike måneder og fine minner med i bagasjen.

Les mer

Koo Hendriksen

Koo Hendriksen is completing a four-year school education at Cibap vocational school for design and imagination, in the Netherlands. She now has the design practice at Seria through an internship agreement with Cibap.

Les mer