Bli kjent med vår nye systemutvikler

Utviklerteamet er utvidet med to nye ansikt og nå skal dere få bli litt bedre kjent med en av dem, nemlig Mathias Tempelhaug.
Mathias, vår systemutvikler, som står med kaffekopp og smiler. Foto

Mathias skal primært jobbe front-end med vår egen publiseringsløsning Wips, for å gi dere en god brukeropplevelse av programmet. Samtidig beskriver han seg selv som en potet, som kan være behjelpelig med det meste. Tidligere har han jobbet med alle elementene i et prosjekt fra start til slutt, ikke bare den visuelle delen av programvaren som brukeren ser. Blant annet jobbet han med å utvikle GoMap, en kartbasert app for salg av scooter- og fiskekort, hvor man også kunne registrere fangsten på fisketurer og fjelltopper på fjelltrimmen med hjelp av gps-tracking.

Som mosjøværing dobler Mathias antall helgelendinger i Seria. På videregående gikk han på musikklinja og hadde opprinnelig planer om å satse videre som pianist, men heldigvis for oss tok han en helomvending og begynte på informatikkstudier på NTNU i stedet.

– Jeg har jo bestandig vært datainteressert og glad i å lage ting. Det får jeg gjort nå når jeg programmerer, sier han. 

På studiet lærte han grunnleggende programmering, og interessen for faget gjorde at han utviklet seg raskt på egenhånd gjennom opplæringsvideoer på nettet og jobb. På fritiden lager han også spill, hvor han får godt utbytte av å være en god utvikler. Bortsett fra det er det fjellturer som står øverst på lista, gjerne sammen med samboeren og puddelen Sammie.

Gøy å få deg på laget, Mathias!