Fra Nederland til Seria og Bodø

Koo Hendriksen gjennomfører en fireårig fagskoleutdanning ved Cibap yrkeshøgskole for kreativ kunst i Nederland og har hatt sin designpraksis i Seria gjennom internship-avtale med Cibap og Seria våren 2021. Koo forteller at hun er åpen for nye muligheter og søkte seg til Bodø etter anbefaling fra tidligere internship-studenter hos Seria.

30.04.202115:05 Koo Hendriksen

Elsker naturen i Norge

Jeg er veldig eventyrlysten og elsker naturen og dyr. Lidenskapen min er å glede andre mennesker, designe, utvikle kreative ideer, blir kjent med nye mennesker, være positiv til livet, med dans, fotografering og tegning. Jeg elsker også å ha øyeblikk for meg selv og bruke fantasien. Jeg tror det er en viktig egenskap i dette koronaåret, hvor de sosiale mulighetene er mer begrenset. Jeg var heldigvis vant med digital tilværelse før jeg kom hit og var forberedt på at det kunne bli perioder med hjemmekontor. Trøsten er på en måte at det er verre hjemme i Nederland, forteller hun.

Jeg har fått oppleve naturen i Bodø de første månedene og har fått låne en sykkel av Seria. Nå når det er vår og litt mer åpent samfunn gleder jeg meg til å få gjøre mer sammen med kollegene mine i Seria. Jeg får dra til Lofoten og det planlegges andre aktiviteter sammen. Vi har hatt vårt første restaurantbesøk på lenge, forteller hun.

Takler digitalt hjemmekontor godt

Nils Misvær, daglig leder i Seria sier at det er beundringsverdig hvor godt Koo har taklet perioden med nedstengning og hun har jobbet systematisk og godt på en digital plattform. Det startet med karantene og alt som følger. Vi fikk god hjelp av Studentinord og deres karantenehotell tilbud. Vi fikk så litt tid sammen på kontoret, før det ble nedstengt til hjemmekontor og digital tilværelse.

Seria ser fram til å kunne ta henne med på turer i distriktet, så hun får oppleve litt mer av naturen og alt det Bodø har å tilby. Hun arbeider med det meste av Serias design oppgaver og sosiale media. 

Hun har blant bearbeidet konsertopptak og filmen fra november med Con Brio i Bodø Domkirke og opprettet en Youtubekanal for Con Brio. Koret er gammel kunde av Seria. Dermed er hun selvsagt invitert til en spesiell opplevelse, nemlig å få høre på Con Brios konsert i juni. Det er ikke helt tilfeldig, fordi jeg er selv med i koret, sier Nils Misvær. Koo gjennomfører sin fagutdanning ved Cibap, som Seria har samarbeidet med siden 2017. Det er en fireårig fagskole, til forskjell fra norsk 2 år videregående skole med 2 år lærlingetid. 

International Creative Business Developer

Akkurat nå følger jeg andre semester av studien International Creative Business Developer. Det er et nivå 5-studie av MBO (videregående yrkesutdanning), som kan sees på som en HBO-studie (høyere yrkesutdanning), forteller hun. Noen ferdigheter har jeg allerede,- som å fotografere, tegne, designe, dele mine kreative ideer, jobbe med Adobe-programmer og jobbe med hjelp av den bærbare datamaskinen. Både i den digitale hverdag og i møte med kolleger vektlegger jeg å få folk til å smile, forsøke å inspirere andre, lete etter nye detaljer og ha et åpent sinn med mange ideer.

Målet mitt med å reise utenlands i ung alder, er at jeg har fortsatt mange ting å lære om livet. Jeg vil vite mer om design, vil bli mer dyktig med å lage digitale design og nettsteder, praktisere mer engelsk og lære mer om den norske kulturen.

Seria "cool med et kreativt mindset"

Jeg opplever Seria som en spennende bedrift å arbeide i. Kollegene i Seria oppleves som entusiastiske og engasjerte og sterkt motivert for å inspirere hverandre og hjelpe kunder.  Selv om jeg er bare 19 år, gleder det meg å samarbeide med Seria kollegaer i alle aldre, som jeg vil beskrive som «cool med et kreativt mindset».  

Koo holder nå på med å lage en nettside hvor hun presenterer alle sine erfaringer fra internship-perioden, som skal kunne brukes for å informere fremtidige nye søkere til internship hos Seria, avslutter Nils Misvær.

, click to open in lightbox

Relaterte artikler