Nova og Lea ser fram til designfaglig utvikling kombinert med ski og fjellturer i Norge.

Seria AS har fått to nye nederlandske studenter som skal ha sin «lærlingetid» med internship hos Seria i 5 måneder. Nova Abma og Lea Meulenkamp startet 10. februar.

12.02.202014:42 Nils Misvær
Norsk English Dutch

De gjennomfører begge en fireårig fagskoleutdanning ved Cibap yrkeshøgskole for kreativ kunst i Nederland.

Lea gjennomfører fagutdanning som International Creative Business Developer (ICBD). Dette studiet fokuserer mer på produktdesign, 3D mm. Nova har valgt studieretning Mediadesigner, med spesialisering i interaktivt grafisk design.

Begge har stor interesse for fotografi og illustrasjoner.

I sitt Internship hos Seria vil de spesielt arbeide med oppgaver knyttet til webdesign, designe logo, templates, branding og delta i prosjekter for kunder.

Nils Misvær, daglig leder i Seria AS, forteller at det har vært et flerårig samarbeid med det nederlandske studiestedet Cibap og til sammen 5 studenter har arbeidet ved Seria siste 3 år. Det har vært lærerikt for studentene, men også for oss i Seria har det vært lærerikt og en stor inspirasjon i vår arbeidsdag.

Cibap yrkeshøgskole for kreativ kunst, er en ledende videregående opplæringshøgskole, hvor talentfulle studenter utdannes til fremtidige ressurser i den kreative industrien.

Skolen Cibap i byen Zwolle er den mest anerkjente innen sitt felt i landet, og sender elevene ut i to praksisperioder i løpet av utdanningen.


Utenlandsopphold med arbeidserfaring og naturopplevelser

Begge har stor interesse for å få utenlandserfaring i studiet. Skolen støtter dem  og legger til rette for dette, som en viktig del av studiet. Lea forteller at hun også ble anbefalt å søke til Seria av en tidligere student som hadde vært hos Seria. Hun er selv aktiv med interesser for fotball, ski og snowboard.

Åpen for å jobbe i Norge i framtid

Nova er fascinert av Norge og muligheten for å oppleve natur, fjellturer og aktivt friluftsliv med skigåing. Hun har ikke arbeidet eller studert i utlandet tidligere og ser fram til en slik erfaring i et annerledes land.

Jeg ser det som en spennende mulighet å kanskje i fremtiden, kunne etablere meg her å bo og arbeide i Norge, forteller Nova.

Foretrekker Linkedin og Instagram

Nova og Lea har et aktivt forhold til sosiale medier og gir uttrykk for den samme misnøyen med Facebook som norske ungdommer viser seg å ha fått. De foretrekker heller Linkedin og Instagram, framfør Facebook. De er begge enige om at man ikke kan stole på Facebook når det gjelder personvern og utnyttelse av personlig informasjon. Medstudentene deres er mest aktive på Linkedin og Instagram, forteller Nova. I tillegg har WhatsApp stor popularitet.

– Det er en kjempeutfordring i vår bransje å rekruttere unge digitale talenter. Seria har et stort fokus på dette. På mange måter henger Norge litt etter resten av verden når det gjelder denne typen utdanning. Når det her byr seg en mulighet til å bygge opp denne kompetansen internt, er det bare å gripe den,

Det er også å alt for få kvinner i et forholdsvis mannsdominert utviklermiljø, sier han.

Vi er overbevist om at både studentene og vi ansatte vil utvikle oss gjennom samarbeidet i vår, avslutter Nils Misvær.

Relaterte artikler