Jonsok til olsok

Jonsok til olsok er en sommerfestival i kommunedel Skjerstad. Festivalen arrangeres hvert år fra 24. juni til 29. juli, og inviterer til familiedager, foredrag, historiske vandringer, konserter, kunst, matopplevelser, samisk kulturhistorie og mye mer. Gjennom fem sommeruker står mennesker i møte med natur og kultur i fokus for arrangementene.

Behov

Som en ganske fersk festival, trengte Jonsok til olsok sin egen visuelle identitet i form av en logo og en profilmanual. For å gjøre festivalen synlig og tilgjengelig hadde kunden behov for en nettside hvor man kan se hele programmet med alle arrangementer, samt direktelinker til billettkjøp. Det var også viktig for dem å formidle sitt budskap om mennesker i møte med natur og kultur.

Løsning

Vi har utviklet en profil med et varmt, gyllent og vennlig uttrykk som står i stil med festivalens hovedbudskap. Fargene i hovedpaletten spiller på solskinn, skog og gress som en direkte referanse til de fargene man finner i naturen i nærområdet. Logosymbolet er inspirert av symbolene for jonsok (sol) og olsok (øks) på primstaver. Uttrykket er røft og rustikt for å illustrere det naturlige og historiske.

Nettside

Nettsiden er utviklet i WordPress og har fokus på god oversikt over alle arrangementene og lett tilgang til billettkjøp. Nettsiden er knyttet opp mot billettsystemet eBillett.

Nettsiden ser du her: jonsoktilolsok.no