Daniel (25) fikk jobb rett etter studiene

Skade gjorde at han måtte endre retning

14.10.201908:26 Anne-Stine Gjervoldstad

Godt miljø: En av grunnene til at Daniel trives så godt i Seria er det gode arbeidsmiljøet. Her i samtale med daglig leder Nils Misvær.

GODT MILJØ: En av grunnene til at Daniel trives så godt i Seria er det gode arbeidsmiljøet. Her i samtale med daglig leder Nils Misvær.

En skade i ung alder gjorde at Daniel Johansen (25) endret retning og havnet der han er i dag.

TEKST OG FOTO: STINE HÅVEMOEN MOREL


BODØ:
Nå jobber han som systemutvikler og prosjektkoordinator i Seria, en jobb han har hatt i like over ett år, og som han stortrives i.

– Jeg dro til Narvik for å ta opp matte og fysikk slik at jeg kunne komme inn på elektroingeniør, og planen var å være der i totalt seks år for å fullføre utdanningen, men slik ble det ikke. Jeg fikk en skade i ryggen som endret hele planen, sier Johansen.

Fast jobb etter studier

Bodøværingen flyttet tilbake til hjembyen og arbeidet i ett år før han bestemte seg for veien videre.

– Man kan si det var litt hell i uhell at jeg måtte endre retning. Jeg har alltid vært interessert i data og teknologi så da UiT tilbød bachelor i datateknologi med campus i Bodø, så slo jeg til og det ble full match. Noe av det jeg er mest fornøyd med er at jeg har valgt et framtidsrettet yrke, smiler Johansen.

Da bacheloroppgaven skulle skrives fikk Johansen og en medstudent nyss i at Seria, som er et mediebyrå og en totalleverandør av digitale verktøy for markedsføring og publisering på nett, ønsket et samarbeid. Det ble begynnelsen på et godt samarbeid.

– Rundt påsketider i fjor spurte jeg om muligheten til å få jobb hos dem, noe jeg fikk et positivt svar på. Motivasjonen til å bli ferdig med studiene steg en god del hakk kan du si. Det er behov for systemutviklere i de aller fleste bedrifter hvor det satses på IT, og jeg merker at jeg har fått god bruk for utdanningen min i jobben, det er en god følelse.

Seria

  • Selskapet ble startet av fire gründere i 2003, på en kafé midt i Bodø sentrum
  • Seria er en nasjonal leverandør av hjemmesider, mediabank og digitale kart
  • Eierne er i dag Øyvind Restad, Viktor Håkonsen, Nils Misvær, Tommy Børli og Frode Børli

En systemutvikler starter sitt arbeid med utgangspunkt i et kundebehov.

«Nerdete jobb»

Det handler mye om å forstå akkurat hvilket behov kunden har, sier 25-åringen videre.

– Selv om jeg sitter mye foran pc-en for å finne løsninger på problemer og utvikle systemer for ulike bedrifter i Bodø, så er det like viktig å ha god kontakt med kundene. Blant annet det å menneskeliggjøre de tekniske utfordringer som jeg jobber med slik at det skal være forståelig.

For noen anses nok jobben som noe «nerdete» og spesiell, men Johansen tror dette har endret seg med årene.

Systemutvikler: Det blir ofte lange dager foran PC-skjermen for Daniel Johansen.

SYSTEMUTVIKLER: Det blir ofte lange dager foran PC-skjermen for Daniel Johansen.

– Jeg har inntrykk av at det for noen tiår siden var et mer typete yrke, men at det nå er mer variert. På studiet mitt var vi alle veldig ulike personer noe som ga et godt studiemiljø, det er gjelder for så vidt også her i Seria. Det er fremdeles flest menn, men stadig flere kvinner ser alle mulighetene innen ITbransjen, sier han.

I Seria er det totalt ni ansatte hvor Johansen er en av totalt fem utviklere. 

"Man kan si det var litt hell i uhell at jeg måtte endre retning"

DANIEL JOHANSEN
Systemutvikler, Seria

På siden av stillingen er han også prosjektkoordinator i selskapet.

Kombinasjon

Da leder han morgenmøtet hver mandag for å vite hva de ulike arbeider med.

– Jeg elsker å ha flere ting å gjøre, så det passer meg utmerket å kombinere de to rollene. På den måten får jeg også et godt innblikk i hva kollegene mine jobber med, samt en varierende arbeidshverdag. Bransjen er i en konstant utvikling, derfor er det også viktig å ikke ligge bakpå, vi må oppdatere oss hele tiden for å holde følge. For meg er det en slags drømmejobb.

En egen verden

På jobben går det mye i koding og programmering for å hjelpe kunder med å få nettsiden slik de ønsker.

Når Johansen først setter i gang kan han forsvinne inn i en verden av formler og tall. For noen kan det gi hodepine, men for Johansen er det en følelse av frihet.

– Det hender at jeg står fast på en utfordring når arbeidshverdagen nærmer seg slutten, da kan jeg gruble på hva løsningen kan være resten av dagen, også i søvne. På starten av neste dag har jeg blitt litt klokere og får løst det – det gir en mestringsfølelse. Hvis ikke spør jeg mine kolleger eller bruker Google, man blir en mester i å søke seg etter svar. Jeg kan drømme veldig mye om koding, spesielt om jeg lærer meg noe nytt, ler han.

Johansen føler selv at han har landet raskt etter studiene.

– Jeg er så takknemlig for at Seria ga meg sjansen og å få fast jobb rett etter bachelorgraden, for det er virkelig ingen selvfølge. Det er mulig jeg føler behovet for mer utdanning senere, men akkurat nå har jeg det veldig fint og er tilfreds.

 

Mer om Seria

I over 16 år har Seria levert brukervennlige webløsninger og tjenester for at bedrifter skal lykkes med sine digitale satsninger. De leverer hjemmesider, mediebank, kartløsning, e-læringsportal, booking, webshop og mye mer.

De kan også bistå med bl.a. grafisk design, innholdsproduksjon, søkemotoroptimalisering og konsulenttjenester.

Serias største styrke er deres brede kompetanse og erfaringer med drift og utvikling av egne publiseringsverktøy.