Nordlandsmuseet inngår avtale med Seria AS

«Nordlandsmuseet består i dag av 19, og snart 20, museer fordelt rundt i kommunene i Saltenregionen. Heri inngår alt fra små lokale til nasjonale museer. Nordlandsmuseet omfatter som blant annet Hamsunsenteret, Anna Karoline - Norsk Jektefartsmuseum, samt Kjerringøy Handelssted.Det gjør at vår digitale satsing nå må moderniseres.

Vi ser virkelig frem til å få på plass en tidsriktig og helhetlig løsning for Nordlandsmuseet på nett, sier Bjørg Nilsen, markedssjef hos Nordlandsmuseet.»

Prosjekt
26.09.201912:41 Rikart Svendsg?rd

Stolt leverandør

Vi er svært glade for oppdraget fra Nordlandsmuseet, som nå har signert avtale med Seria AS, som leverandør for nettsteder og webtjenester til Nordlandsmuseet som blant annet omfatter:

Hamsunsenteret, Anna Karoline - Norsk Jektefartsmuseum, samt Kjerringøy Handelssted, uttaler Nils Misvær, daglig leder i Seria AS.

Mange museer som trenger modernisering

«Nordlandsmuseet består i dag av 19, og snart 20, museer fordelt rundt i kommunene i Saltenregionen. Heri inngår alt fra små lokale til nasjonale museer. Det gjør at vår digitale satsing nå må moderniseres. Vi ser virkelig frem til å få på plass en tidsriktig og helhetlig løsning for Nordlandsmuseet på nett, sier Bjørg Nilsen, markedssjef hos Nordlandsmuseet.»

I samarbeid med Seria AS og Nordlandsmuseet skal det blant annet også etableres:

Felles mediebank, med sikker lagring og distribusjon av foto og dokumenter i Serias skybaserte tjeneste, Mediebanken. Denne tjenesten har i flere år vært brukt av Nordnorsk reiseliv, kjent som Fotobanken www.nordnorge.com. Tjenesten har vist seg å ha svært stor markedsføringsverdi for landsdelens reiseliv og vurdert til markedsføringsverdi i milliardklassen.

Serias WIPS GEO-Web tas i bruk blant annet som kunnskapsbase, som formidling mot skole/barn. Ref. www.vandringen.no.

Aktivitetskalender.
Besøkende får en helhetlig oversikt og kan søke på kryss av alle aktiviteter og enkelt kan legge aktiviteten i sin egen kalender.

Digitalt løft.
Dette innebærer at alle nettstedstjenester etableres på samme plattform og med samme «backend» som gjør det enkelt for Nordlandsmuseet å administrerere og foreta enkel brukerstyrt innholdsproduksjon for den formidling som skal foregå fra mange nettsted. Dette er en stor fordel for en stor organisasjon med omfattende informasjonsformidling som Nordlandsmuseet har.

Appen Vandringen.no

Seria har allerede i 2016 utviklet appen www.vandringen.no, for Nordlandsmuseet. Denne er en responsiv og mobiltilpasset GEO app for guidet omvisning fra Maskinisten i Bodø langs Elveparken til Bodøsjøen friluftsmuseum.

En tilsvarende app skal nå ferdigstilles for Gildeskål kommune for guiding på Nordarnøy Kystfort, som er et tysk festningsanlegg fra 2.verdenskrig.

Nordlandsmuseet har over flere år hatt et godt samarbeid med Seria AS.
Spesielt www.vandringen.no, har vakt stor oppmerksomhet og ros i hele landets museumsnettverk. Flere museer er interessert i å få ta del i dette arbeidet og ønsker å få laget sine egne lokale tilpasninger av denne, uttaler Nils Misvær, daglig leder i Seria AS.

Kontaktpersoner:

Nordlandsmuseet Bjørg Nilsen, markedssjef. E-post bjorg.nilsen@nordlandsmuseet.no, tlf. 99296330

Seria AS, Nils Misvær, daglig leder, e-post nils@seria.no, tlf. 48001411                   

Bjørg Nilsen, markedsjef Nordlandsmuseet
Bjørg Nilsen, markedsjef Nordlandsmuseet, click to open in lightbox