Fra Brumunddal til Bodø

Bodø har fått en ny innbygger!

31.08.202113:09 Bjorn Tore

Bodø har fått en ny innflytter med Andrea Amb, som har startet i stilling som grafisk designer i Seria AS.

Nils Misvær, daglig leder i Seria, fremhever at Seria bevisst satser på unge talenter i sin rekruttering og utvikling av selskapet og etterstreber en større andel kvinner i en mannsdominert IKT virksomhet, hvor kvinneandelen er størst innen markedsføringstjenester og grafisk design.

Ikke opplevd Nord Norge før
Jeg har aldri tidligere opplevd Nord-Norge mer enn en idrettsweekend i Tromsø i fjor, så det var et stort sprang for meg å søke jobb i Bodø etter studiene, forteller Andrea.

Jeg satt hjemme i sofaen da jeg oppdaget utlysningen fra Seria på LinkedIn, som jeg syntes virket spennende og bestemte meg der og da for å søke på stillingen som grafisk designer i Bodø.

Jeg er nettopp ferdig med en bachelor i grafisk design på NTNU i Gjøvik. Ved siden av studiene har jeg jobba deltid, spilt håndball med NTNUI, og vært med på mye sosialt. Jeg hadde også allerede svennebrev som mediegrafiker i filmfaget fra før.

Andrea dekker et bredt kompetanseområde, forteller Nils Misvær. Hun overbeviste med sin portefølje. Designfaget er bredt og anvendelse av film og video øker. Behovet for ny kompetanse på dette er viktig for Seria og våre kunder.

Designtjenester er i sterk vekst i Seria. Seria er allerede i nesten 20 år en stor nasjonal leverandør av IKT utviklingstjenester, nettjenester og digital markedsføring. Det ikke alle vet er at vi også er et fullverdig reklamebyrå, forteller Nils Misvær.

Andrea har erfaring fra markedsavdelinga hos BoligPartner Hamar, hvor hun var lærling. Der jobbet hun med film og klipp, men bidro også med blant annet ansattfotografering og bilderedigering. Herfra tar jeg med meg erfaring når det kommer til regi, komposisjon og historiefortelling, forteller hun.

Jeg gleder meg til å oppleve Bodø.
Som person er jeg positiv, pratsom, engasjert og spontan. I et arbeidsmiljø kan jeg bidra med latter, dårlig humor og gode samtaler. Jeg har bodd hele livet rundt Mjøsa, så jeg flytter med glede for en spennende arbeidsplass. Andrea gløder når hun forteller.

Det første jeg gjorde her i Bodø var å skaffe meg en bil, så jeg kan komme meg rundt omkring.

For meg er design en god kombinasjon mellom kommunikasjon, brukerens opplevelse og estetikk. Som designer liker jeg best å jobbe analogt, hvor emballasjedesign og redaksjonelt design er noe av det som har engasjert meg mest. I tillegg synes jeg det er spennende å jobbe med visuelle identiteter, da man ofte kan utforme ulike flater. Jeg har utviklet en stor interesse for typografi, noe mine design ofte kan bære preg av. Likevel har jeg også en voksende interesse for å jobbe digitalt med utforming av APP og nettsider.

Jeg er spent på hva Bodø har å by på. Jeg er vant til en aktiv tilværelse. Jeg er fortsatt engasjert i Norges Bygdeungdomslag med frivillig verv, hvor jeg planlegger og gjennomfører markedsføring og materiale til NBUs landsstevne i 2022, avslutter hun

Bjørn Tore Hansen
Andrea Amb
Vår nyansatte grafiske designer Andrea Amb, click to open in lightbox

Relaterte artikler